Как да изберем подходящата хостинг компания у нас

Безспорно съвременният бизнес, а и редица други частни инициативи зависят и живеят паралелно и в Интернет. Възможностите, които мрежата предоставя на предприемачите и на бизнес сектора са изключително много и  доходоносни, поради което би било пропуск да се пренебрегнат. Особено ако се отнася за предлагане на стоки и услуги или когато се цели увеличаване на целевата аудитория.

Няма как да се постигне какъвто и да е успех, без да се инвестират усилия, старание и труд. Пренасянето на бизнеса в мрежата със създаването на корпоративен сайт не е достатъчно. За да даде това онлайн присъствие реални резултати, то трябва да бъде видимо и достъпно за максимално голям брой от таргетираните потребители.

Ето защо не следва да се подценява и хостинг услугата. Тя опосредява връзката на уеб проекта ви с аудиторията, предоставяйки достъп от използвания сървър към онлайн пространството. Когато тази връзка е надеждна и качествена, проектът ви ще изпълнява функциите, за които сте го създали.

А посланието на вашия уеб сайт ще достигне до възможно най-много хора с простичкото въвеждане на уеб адреса му в търсачката през който и да е използван браузър. Тук веднага изниква въпросът какъв хостинг трябва да осигурите за сайта си, за да отговори той на неговите нужди.

За да се реши правилно този въпрос, следва да се проучат от една страна параметрите на хостинг услугата и от друга – конкретните характеристики на вашия сайт. Разбира се, на дневен ред остават теми като бавното зареждане и други нежелани последици от използването на не толкова качествен хостинг доставчик.

Според скорошните изследвания на Google всяка изгубена секунда от стандартното време, изискуемо за отваряне на даден сайт, води до 20%-ов спад в мобилния трафик.

Но когато на своя страна имате партньори като NovaHost, Delta, Jump, подобни сривове в скоростта на зареждане почти не се случват, защото те разполагат с бързи LiteSpeed сървъри и богата гама от иновативни решения за хостинг нуждите на всеки бизнес.

Това са хостинг компаниите, които са достатъчно гъвкави, за да отговарят както на нуждите на новопоявила се все още малка компания, така и на фирмите от по-голям мащаб и с по-обемни бази данни.
 

Чеклист за избор на качествен хостинг в България


Ако сте в търсене на качествена хостинг услуга, ключовите критерии в списъка по-долу ще ви ориентират към избора на подходящата хостинг компания:

1. Опитът и мащабът на компанията – а именно от колко време е на пазара доставчикът и колко (а и какви) бизнеси обслужва. Имайте предвид, че връзката между опита на дадена хостинг компания и възприемането на надеждността на поддържаните от нея сайтове от търсачките е правопропорционална.
2. Какъв е ъптаймът? Оптималната степен е поне 99.98%, а време за реакция на сървъра не трябва да е над 0.200 ms.
3. Опция да се регистрират домейни с различни разширения – .com и .bg, .net, eu и така нататък.
4. Прозрачност в ценообразуването
5. Наличие на SSL сертификат (HTTPS протокол https://) без доплащане в общия пакет от услуги.
6. Достъпен контролен панел (cPanel), който да е лесен за използване от потребителите.
7. Наличие на сет от функции (уеб конструктор) за качествено създаване на сайтове и отделните им характеристики, които да са разбираеми за потребителите с по-малко опит.
8. Предоставяне на отдалечен FTP достъп.
9. Осигуряване на надежден бекъп.
10. 24/7 клиентска поддръжка, включително и по всички евентуални технически проблеми и експертно обслужване.
11. 100% сигурна защита в случай na DDOS атаки.
12. Възможност за безплатно прехвърляне на сайт от предишен хостинг.

 

Да изберете подходящата хостинг услуга у нас е еднозначно на изграждането на трайно и качествено онлайн присъствие в мрежата. Ето защо когато сте изправени пред избора на хостинг доставчик, следва да подходите изключително, за да си осигурите безопасна и стабилна среда за вашия магазин, блог, корпоративен и всеки тип сайт.

 





{START_COUNTER}